Sunday, October 30, 2016

BMW VISION NEXT 100


Ochelari în loc de o cască de protecție, îmbrăcăminte ușoară, echilibru complet fără un stand: iată doar trei dintre acele aspecte care ar putea deveni standard în motociclism împreună cu acel sentiment de libertate. Cel mai bun lucru este acela că acest vehicul vizionar este deja aici. Vă prezentăm BMW Motorrad VISION NEXT 100. 


Împreună cu echipa sa de design, Edgar Heinrich a elaborat un scenariu pentru viitor și a proiectat BMW Motorrad VISION, un vehiculului "viziune NEXT" bazat pe interconectivitatea  digitală dintre vehicul, drum și motociclist. 


BMW Motorrad VISION NEXT 100 se inspiră din trecut și păstrează elemente tipice pentru o motocicletă BMW precum, cadru sub formă de triunghi, negru și linii albe. Elemente structurale precum scaunul, învelișul superior al cadrului și capacul roții din față sunt fabricate din fibră de carbon.



Cadrul FlexFrame amintește vizual de forma cadrului R 23 din 1923 însă nu are nimic în comun cu acesta, precum articulațiile. Prin mișcarea ghidonului FlexFrame schimbă forma cadrului care permite efectuarea de manevre. Sistemul  Auto-echilibrare permite BMW Motorrad VISION NEXT 100 să rămană stabil, atât în timpul călătoriei cât și în repaus. Instrumentele de bord sunt înlocuite de o pereche de ochelari numite vizor. La comandă toate informațiile sunt proiectate în fața pilotului, prin ridicarea privirii este activată modulul oglindă retrovizoare iar prin coborârea privirii se afișează harta cu itinerarul stabilit.





Sistemul este completat de un costum din textile ușoare cu funcție de aer condiționat (cald/rece) încorporat.