Friday, November 11, 2016

London Design Festival 2016

13 Bare la Viaduct

London Design Festival 2016 s-a desfășurat între 17-25 septembrie 2016 cu participarea a peste 2000 de expozanți cu lucrări expuse în 5 Destinații de Design: 100% Design, Decorex Internațional, designjunction, Focus/16 și London Design Fair.  Proiectele au fost expuse în locații precum V&A, Old Street, Chelsea College of Arts precum și alte 500 locații ale unor parteneri. În Chelsea și Shoreditch peste 140.000 de vizitatori au putut admira lucrări precum The Smile (Zâmbetul) sau instalația MINI LIVING 'Păduri' de Asif Khan. Iată câteva dintre lucrările expuse la evenimentul desfășurat sub sloganul 'Designul se află în Detalii' 

44 Instalatie de Omer Arbel and Bocci la Barbican

Focus/16 la Design Centre Chelsea Harbour

MINI LIVING, Instalatie de Asif Khan. Connect Space 1

Pajaki Spiders of Staw de Karolina Marska, Brixton Design Trail

Piet Hein Eek si Deyan Sudjic la SCP 2, Shoreditch Design Triangle

Progessive Lighting de Decode la designjunction

Rothschild & Bickers popup store

The Green Room de Glithero la V&A 3

The Green Room de Glithero la V&A 3

The Smile de Alison Brooks si ARUP 2

Mai multe despre >>> DESIGN

Tuesday, November 8, 2016

Sculpturi din plante.

Sculpturi din plante.

Sculptura verde este o formă de artă cunoscută drept "mozaicultura". Mozaicultura este o nouă ramură în horticultură care presupune realizarea unor sculpturi de mari dimensiuni prin utilizarea plantelor aranjate pe schelete din oțel. Un sistem de irigație înglobat menține lucrările hidratate. Iată câteva dintre lucrări expuse în diferite locuri de pe glob. 

Sculpturi din plante.

Sculpturi din plante.

Sculpturi din plante.

Sculpturi din plante.

Sculpturi din plante.

Sculpturi din plante.

Sculpturi din plante.

Sculpturi din plante.

Sculpturi din plante.

Vezi si alte idei de AMENAJARI


Sunday, November 6, 2016

PLANCAFÉ / Tektum Arhitectură și Artă

plancafe tektum

PLANCAFÉ este o clădire proiectată de Tektum Arhitectură și Artă din Cluj iar lucrarea a fost finalizată în anul 2014. Clădirea cafenea-bar are o suprafață construită de 96 mp cu o suprafață utilă de 143,3 mp fiind împărțită pe două nivele. Lucrarea este situată în Cluj-Napoca str. Donath nr.146 și se învecinează cu un scuar adiacent clădirii Radiodifuziunii înspre sud iar latura estică privește către o lucrare a lui Makovecz Imre-Biserică Reformată. 

Clădirea se află pe un teren îngust și se leagă de o construcție-birou existentă printr-o arhitectură clară și simplă. Parterul este un spațiu cafenea având peretele spre parc deschis oferind posibilitatea extinderii cu o terasă. La etaj s-a format un spațiu cu deschidere spre o terasă exterioară delimitată de un paravan-grilaj (parte integrantă a arhitecturii fațadei) care totodată oferă confort și intimitate. Clădirea are o compoziție geometrică cu o fațadă delimitată de doi stâlpi masivi de cărămidă de culoare roșiatică care contrastează cu grilajele de lemn vopsit în gri-verzui și suprafețele de beton aparent. Într-o lume în care se pune mult accent pe reciclare a fost luată decizia de a folosi un finisaj de cărămidă aparentă care a rezultat din demolarea clădirii aflate pe amplasament. 

dadaidea plancafe tektum
Fatada principala


dadaidea plancafe tektum
Detaliu fatada

dadaidea plancafe tektum
Detalii arhitecturale

dadaidea plancafe tektum
Plan fatade / nivele

dadaidea plancafe tektum
Detaliu interior

Citste mai multe despre >>> ARHITECTURA