Tuesday, January 23, 2018

Amenajare Interioară Locuință-Un proiect SYAA arhitectură

Amenajare Interioara SYAA


Locuința prezentată se află în complexul rezidențial Amber Gardens Otopeni-Tunari și a fost realizat în anul 2016. Iată cum este prezentată lucrarea de către creator, SYAA - SOARE & YOKINA ARHITECTI ASOCIATI:

"Vila se află într-unul dintre cele mai verzi complexuri rezidențiale din zona Bucureștiului, fiind o dezvoltare care se bazează pe un consum de energie foarte scăzut și o calitate a arhitecturii și a finisajelor excepțională. Amenajarea a ținut cont de toate cerințele și constrângerile specifice unei case pasive, astfel încât ambianța interioară să fie în armonie cu arhitectura casei și cu conceptul de natură care domină ansamblul. Am căutat o ambinata deschisă, optimistă, relaxantă, care să se potrivească stilului familiei și așteptărilor lor. Materialele folosite ca finisaje sunt naturale. Am folosit în special piatră, parchet din lemn, gresie cu model în cazul băii copiilor. Culorile sunt estompate, mobilierul este ales astfel încât să nu iasă cu mult în evidență, totul predispunand la momente relaxante după un job solicitant în timpul zilei. 

La parterul casei se află spațiile de zi – living, dining și bucătărie – care se deschid către curte și terasă. Tot la parter sunt situate dormitorul de oaspeți, garajul și spațiile tehnice. La etaj se accede printr-o scară cu trepte încastrate în pereți, care este configurată astfel prin arhitectura casei, și căreia i-am adăugat impropriu spus balustradă din elemente metalice. La etaj se află dormitoarele celor doi băieți, un birou și apartamentul matrimonial. La subsol este amenajată o mică cramă unde proprietarul se poate ocupa de pasiunea sa, fiind organizată ca un loc unde se poate retrage cu prieteni la o degustare sau cină."

Amenajare Interioara SYAA

Amenajare Interioara SYAA

Amenajare Interioara SYAA

Amenajare Interioara SYAA

Amenajare Interioara SYAA


Amenajare Interioara SYAA

Amenajare Interioara SYAA

Amenajare Interioara SYAA